Frukostshopping

 

Här är bara en liten skara av allt jag skoppade på frukostshoppingen. Det finns ungefär dubbelt så mycket till här, men lite har jag på mig och bycorna orkar jag inte visa. Aj aj, säger plånboken. Nu ska jag ligga lågt ett tag med klädköp (i alla fall tills nästa månad..). Mycket av min motivation för att jobba är självklart för att jag mår bra av att jobba. Nu när jag jobbar varje dag har jag svårt att se vad jag skulle göra om jag var ledig. Får ångest bara av att tänka på det. Tycker det är kul att hjälpa människor och i mitt jobb får jag hjälpa kunder med djur, kattmat, sand och allt vad det är. Ibland är man dock väldigt trött eller på halvbra humör och bara önskar att man kunde får ligga kvar i sängen. Eller att jag kan få gå tidigare för att någon annan i familjen kan ta några timmar, det är DÅ shoppingen motiverar mig. Ju mer jag jobbar desto mer/finare grejer kan jag köpa (haha, det där lät inte bra! Andra hade nog sagt ju mer kan man spara). Det är min hobby precis som att bilar, porslinsfigurer eller målningar är någon annans hobby.

 

Nu ska jag göra iordning mig. Ikväll blir det fest :) Här sätter vi punkt.

 


Skimmer

 

Glömt att visa. Dessa fina skimmernaglar gjorde nageltjejen förra veckan. Har helt glömt bort att visa, men bättre sent än aldrig.


Nytt

 

Lite dagen-innan-lön-shopping. Ska in till stan imorgon bitti på frukostshopping då femmanhuset kommer ha 20% på allting i de flesta butikerna. Då får man ju passa på, tänkte jag. Det var väldigt lugnt inne i stan ikväll efter jobbet så jag passade på att reka lite inför morgondagen. Detta köpte jag inne på H&M idag i alla fall. Jag gillar att volangen på koftan är ojämn och att linnet är mjukt och glansigt - något jag inte haft förut. Får se när jag orkar pallra mig upp imorgon. Kanske vid 7-tiden?

 

 


Animaliskt

 

 

Naturnära färger. Tyckte att det skulle vara lite djurinspirerat i dagarna som varit. Jag har tidigare kallat det zebrarandigt, men vid detta tillfället kändes kattrandigt mer passande.


Utbildningskryssning

 

Silja Line. I tisdags åkte jag och min bror Tomas på en utbildningskryssning för hund- och kattmat samt kattsand. Det var verkligen över förväntan och vi hade hur kul som helst. Vi åkte till tågen 06.10, vilket innebar cirka 90 minuters sömn för mig på hela dygnet. Jag visste att jag behövde packa väskan, men orkade inte. Så jag satt och spelade lite musik och målade naglarna... Väl på tåget x2000 somnade jag direkt och blev väckt i Stockholm av att min bror petar flera gånger med sitt finger i mitt ansikte.  Jag kan ju säga så här att om jag inte åkt med Tomas hade jag inte kommit längre än till Stockholm. Jag förstod ingenting, inte han heller. Vi irrade runt på övervåningen för att hitta tunnelbanan (måste erkänna att det låter väldigt korkat nu i efterhand). Efter att ha frågat en miljon människor kom vi fram till rätt ställe, men vi hoppar på fel tåg och hamnar alltså på ett helt annat ställe. Hej taxi!

 

Vi checkade in på Silja Line och delades upp i fyra grupper med ungefär 30 pers i varje. Sedan var det föreläsningar i fem timmar med några kaffepauser. Efter dessa lärorika timmar fick vi våran hytt med utsikt över gatan i båten. Sedan fixade vi till oss lite efter denna sega dag och så bar det iväg till en härlig buffé med gratis dryck! Kvällen spenderades sedan på Atlantic's och i karaokebaren.

 

Efter 03 på morgonen anlände vi till våran hytt efter en hel del trevliga shower av duktiga performer och dansande på dansgolvet. Klockan ringer tidigt och jag pallrade mig upp 06.21 och brorsan inte långt efter. Vi fixar oss lite och lallar ner till frukosten. Klockan 8.00 fortsatte utbildningen ytterligare fem timmar. Efter saftiga timmar var vi i land i Finland och var turister som testade stolar, kollade in hela Finlands djursortiment, hälsade på Mumin, testade handbollar, kollade kläder, inredning och köpte god sallad i staden.

 

Timmarna flög iväg och sömnbristen började göra sig hörd så jag och Tomas gick och la oss och sov en timma i våran hytt innan vi skulle äta middag på båten.

 

Tio minuter kvar på sista gratis middagen:

- Sara, vad gör du?

- Vadå, är inte detta glaset mitt?

- Näe.

- Men du hämtade ju två glas?!

- Ja, men dom är till mig.

 

Haha! Rätta tackter. Kvällen var lyckad och vi var mest på Atlantics och dansade hela natten. 04.00 kröp jag ner till kojs och Tomas kom någon timma efter. Som man kan förstå var vi väldigt trötta när klockan ringde vid 7-tiden och somnade om direkt, men som tur var kom en kryssningskompis och väckte oss. Vi hade inte packat, duschat, käkat, fixat eller någonting så det var himla tur att hon kom och bankade som en galning. Det blev så tight med tid att Tomas inte hann köpa sin parfym han sucktat efter hela resan. Kanske inte svårt att gissa att vi sov hela vägen hem?

Och nu tänkte jag ta en dusch och sen nana. Upp om några timmar till jobbet och upptäcka hur mycket jag lärt mig under min utbildning. Godnatt.

 

 


Fin latin

 

Världens finaste Mikaela ska lämna landet för att jobba nästan ett år i Washington. Ingen av oss kan riktigt fatta att hon ska iväg. Det är bara en vecka kvar, precis på dagen. Nästa söndag vid denna tiden så är hon inte här. Tur att det finns internet. Vad hade man gjort annars?

 

 

AMICUS VERUS EST RARA AVIS ♥

Självklart kunde jag inte motstå att ge henne ett halsband så hon inte glömmer mig där borta. Varenda detalj är uttänkt. Det står på latin och betyder: En sann vän är en ovanlig fågel. Mikaela fick ett armband också, men det hade jag än så länge ingen bild på. Det kommer väl när det kommer. Det var i alla fall ett bredare mockaband med en rosett på (hon älskar rosetter). Och på undersidan monterade jag fast en silverbricka med hennes för- och efternamn på.

 

PER ASPERA AD ASTRA.

Jag kunde ju inte motstå att göra ett till mig själv heller... :)

 


Gör som kändisarna




Dagens Metro. Det här tyckte jag var väldigt kul. Kanske borde jag ta betalt för att göra naglar i fortsättningen? Gillar att ha djurmönster bäst på tånaglarna faktiskt, så det fick bli en favorit i repris.

Svart och silvrig kubism




Pärlemoskimmrande silver och lacksvart. Mina glansiga naglar i pärlemoskimmrande silver, diamanter och svart spets. Gjorde dom i helgen någon dag efter jag gjorde dom fina med rosor på. Jag kände helt enkelt för att ha något på tipparna bara. Inte helt dumma, dom häringa naglarna. Jag sneddade med små diamanter för en lite mer "enklare" look (hmm, får jag lov att säga enklare?).
Ha en fin dag i solen, den som kan. Nu ska jag hoppa tillbaka till kattmatssäckar och hundben.



Helt okej jobb

 

 

Liten, snäll och mjuk. Är han inte så söt så man dör? Det är inte bara att han är supersöt, han är så himla mysig och snäll också. Jag jobbar alltså i en djurbutik, för dom som inte redan visste. Jag jobbar heltid nu och då blir det lite färre uppdateringar i bloggen, men det kommer när jag fått in rutinen bättre skulle jag tro.

Nu ska jag försöka få en ordning på alla kläder, galgar och tvätt. Igår var jag så duktig att jag börjasde rensa ut en av mina garderober. Det är så mycket kläder som man aldrig använder så nu ligger massor i en stor IKEA-kasse istället. Önska mig lycka till. Min diciplin försvann för tio månader sedan...


Drömnaglar




Rosor och pärlor. Nattens senaste kreaktion. Rosa-skimmrande naglar med vackra rosor och pärlorna jag fått av Tobbe och Nana i Japan. Blev riktigt fina, men trots detta så blir det nog nya till kvällen. Tycker det är så kul när jag väl kommit igång. Färgen på nagellacket heter Dream och är från Mavala, om någon undrar. På lillfingernaglarna gjorde jag en blomma med en dott-penna som också är från Japan. Mycket kul att använd den, får jag säga.






Gifts from Japan




Titta vad jag har fått! Massa fina nagelprylar från finaste människor i Japan. Tobbe och Nana är för snälla. TUSEN TACK! Är väldigt sugen på att fixa naglarna nu. Grejerna har fått flytta in i min nya fina nailart-väska i sina rätta fack. Tänker nästan alltid på er två när jag gör naglarna och inte heller denna gången kommer bli ett undantag. Kram till er båda :)


RSS 2.0