Handgjorda 3D naglar




Blommor och blad gjorda i mitt 3D Kit som brorsan skickade från Japan!




Delivery from Japan


Häromdagen knackade det i min dröm. Efter en liten stund vaknade jag av att det bankade på varend dörr i huset. Klockan var 8.30, vem tusan bankar denna tiden på morgonen? Jag klev upp och ser mamma med ett stort paket i händerna. Från Japan! Mamma hade fått Mors dag present (mja, det blev ihopsatt med pappas fars dags present också) och i lådan låg ett litet paket till mig också - ett 3D Kit! Jag blev som ett barn på julafton. Och eftersom jag var uppe så tidigt satt jag hela morgonen innan jag skulle iväg och övade på massa lösnaglar. Det är svårt att få till, speciellt med tanke på att man ska göra det med vänstra handen sen. Men det går om man vill!

I 3D Kitet fanns tre burkar med pulver i olika färger och en flaska med ackrylvätska. Eftersom det stod på japanska fick jag gissa mig till lite på bilderna. Så jag doppade den medföljande lilla penseln i vätskan och nuddade pulvret så den liksom bildades små bollar som penseln fångade upp. Sen var det att få till det på nageln. Sen stelnar det lite efter att vätskan försvunnit. Jag tänkte att det kanske skulle ramla av, men det sitter som berget! Helt sjukt hur det sitter bra. Så kan man forma små rosetter, blommor, hjärtan eller vad man nu har lust för. Jag försökte mig på lite blommor igår. Man blir så inne i det så man blir über fokuserad. Satt väl i några timmar. Lägger upp bilder på dom sen när jag tagit några.

TACK TOBBE OCH NANA ♥

Glöm inte Mors dag på söndag!




NINA & KENTH 1969
På söndag är det Mors dag och detta året har jag tänkt igenom noga och varit ute i god tid. Det brukar jag inte vara. Det är nog många som känner igen sig i att man samma dag får reda på att det är Mors dag och man snabbar sig iväg för att köpa en blomma eller något annat hon kan tänkas gilla som finns i de resterande öppna butikerna. Jag stör mig på mig själv så mycket när det blir så här och kan därför stolt presentera ett stilrent halsband som mamma ska få på söndag. Det är en platt ring med mammas och pappas namn på samt år 1969 då de träffades, vilket är 41 år sedan. Så trädde jag igenom en kulkedja genom den. På en ring finns inga slut och därför tyckte jag att det var fint att deras namn skulle stå på en ring. Hoppas hon blir nöjd.



Systra mi




När lönen rullar in träffas systrarna på stan. Köpte lite nya grejer som får flytta in i garderoben. Så gick vi och fikade på det mysiga fiket da Matteo vid Grönsakstorget. Gott kaffe, ja! Sen shoppade vi ännu mer och gick till någon butik som hade jubileum eller nåt så dom bjöd på champange. Tummen upp på den. Så gick vi upp på andra våningen så bjöds vi på vin och tapas. Det var ju passande eftersom Sofia var så hungrig. Haha!

Nyskapat















TO LIVE IN THE MOMENT. HERE AND NOW.

Idag har jag i princip bara varit hemma. Först gjorde jag en hel del smycken, dels ett halsband till mina syster. Hon har velat ha ett jättelänge, men inte vetat vad det skulle stå. Så igår hade hon bestämt sig, lagom till våran shoppingtur imorgon. Till detta halsbandet använde jag lite större brickorna varav den ena brickan hänger lite längre ner än den andra. Kedjan är kulkedja i två olika tjocklekar. Det får en helt annan look när man tar två olika tjocklekar. Liksom lite grövre på något sätt. Hoppas syster blir glad imorgon ;)


Den som letar, han finner



Igår sa jag till Anna att jag ville ha svarta tygskor, med liten sula och lite skaft på. Typ sånna där converse. Jag har velat ha det ett tag, men det har bara inte blivit av. Vad tror ni inte jag hittar i min egna garderob? Dessa skorna! Helt sjukt! Glömt av att jag har dom. Haha! Ibland blir man lycklig. Tror jag måste se över mina garderober lite oftare...

Neckless ala Queen Elizabet




Neckless. Detta halsband gjorde jag för några veckor sedan. Satte på Queen Elizabet the Second-mynt på och det skrammlar när man rör sig. Gjorde ett matchande armband för ett tag sedan som jag satte fast på ett flätat svart mockaband. Funderar på att göra ett armband i silver med mynten på också. Har inte så många mynt kvar, men det kanske räcker till ett armband? Inspirationen till halsbandet fick jag av lite halsband jag sett i butiker och på internet. Idéen slog mig dock helt när jag såg detta halsbandet ifrån MQ.

» Halsband, MQ 199kr


Mönstrat




Glömde visa mina fina naglar jag gjorde igår. Tyckte dom blev riktigt snygga faktiskt. Idéen bara poppade upp när jag jobbade. Ville ha något ljust och clean denna gången. Så varför inte ta vitt? Lite "vågad" färg att ha helt kritvita, men det svarta mönstret kompletterar det vita. Tycker att mönstret påminner om en blommig tapet, så nu vet alla det :)

Sommarhelg




Lördagen hade världens bästa Mikaelas inflyttningsfest. Det var jättetrevligt och hon hade gjort så fint i lägenheten. Dukat upp med olika ostar, brie, kex och 10 liter färska jordgubbar! Innan alla andra inbjudna kom satt hon, jag, Anna och Elin ute på hennes balkong så korkade hon upp champanjen hon fick när hon tog körkort och bjöd oss. Det var jättevarmt ute, solen sken så det tillät till att ha shorts med bara ben. Det är lyx!




Söndagenskvällen spenderades med Mikaela på Eriksberg. Så köpte vi glass och satte oss vid vattnet. Det är sommar!


































Plötsligt händer det...


Trisslott. Det här måste väl banne mig vara de lägsta dragen på en och samma lott. Haha! Inte blev det någon vinst heller. Stefan har en rutin när han jobbar bra så får han köpa en trisslott. Han har inte vunnit mer än han lagt ut. Av åtta trisslotter har han vunnit tillbaka sex stycken, alltså lagt ut 200kr och vunnit 150kr. Han går i förlust! Men plötsligt händer det... ELLER?


Vitt vitt vitt




ÅH SÅ SÖTT! Mjuk vit topp i livliga volanger. Det här är min favorittopp just nu ♥



» Topp, veromoda

Somrigt


Härom dagen blev det officiellt sommar. Jag älskar sommar! Brukar säga att jag blivit född i fel land eftersom jag inte riktigt trivs när solen lyser med sin frånvaro allt för ofta. Well well, nu är jag glad över vädret i alla fall. Men ack, vilken dålig uppdatering. Såg att det var sex dagar sen senast. Herre, vad dåligt. I natt kunde jag inte sova (som vanligt) och satte mig och gjorde massa nagelmodeller istället. Riktigt somriga får jag säga. Jag kunde inte bestämma mig hur jag ville ha det mer än att jag ville ha turkosa tippar. Så gjorde om dom några gånger. Jag har en annan modell på mig just nu, men dom får ni se ikväll eller imorgon ;)

 


Luxury




Nya naglar - igen! Denna gången blev det lacksvarta naglar med en vit elegant spets som faller in snett över det svarta. En rad med diamanter bryter av kanten mellan färgkontrasten. Jag dit en annan typ av rhinestones i olika storlekar. Dom ser ut som dom vanliga glasklara, men dessa skimmrar i lite färger ibland. Fick dom fina diamanterna av Nana och Tobbe ifrån Japan i julas. Me like ♥

Hur sover du?


Sleep Cycle Alarm Clock
Har du en iPhone så måste du skaffa dig den mest intressanta väckarklockan till den. När jag skulle införskaffa mig en väckarklocka så trodde jag inte det var möjligt att iPhonen skulle "känna av" hur jag sov. Om jag var i djupsömn, drömde eller nästintill vaken. iPhonen skulle tydligen också väcka mig när jag var mest vaken kring den tiden jag ställde klockan på. Det verkade ha väldigt många bra recensioner också. Så what a heck, tänkte jag och laddade ner den. Låt mig säga att jag använder den nästan varje dag. Man placerar den gärna under lakanet i ett hörn. Den ska ligga i laddaren hela tiden. Så känner den av hur mycket du rör dig. Kolla bilden längst ner i inlägget så ser du hur jag menar.



Statistik - det gillar vi!
Här nedan följer tre dagar i rad i min sömn. Varje natt har jag lagt mig i olika sinnestillstånd och kolla vilken skillnad mellan nätterna! Första natten sov jag som jag brukar. Andra natten hade jag sömnmedicin. Tredje natten hade jag festat.




Erkänn ballt? Här får man det svart på vitt! Man sover inte bra när man festar!
Haha! Nä, men det är en intressant applikation som jag ville dela med mig av.
Vissa morgnar kan jag känna att jag sovit väldigt orolilgt och känna att jag
inte fått sova ut. Så kollar man på statistiken och jajemen. Har inte fått mycket
djupsömn, inte. Man får en analys varje morgon. Lite kul!
(Klicka för större bild)




Udda smycken




Hur jäkla coola smycken som helst! En eloge till henne. Bilderna kommer ursprungligen från http://www.etsy.com/shop/melaniefavreau där man även kan se fler smycken hon gjort.

Propert




Well, last even shorter than I thought. Jag säger ju det, det är så kul. Man kommer in i det. Haha! Här är mina tredje naglar för kvällen i alla fall (på fingernaglarna, ja). Vilka av dessa två jag lagt upp är egentligen snyggast? Dom är varandras motsatser, kom jag precis på.
Innan: svarta med rosa rosetter på nagelspetsen. Efter: rosa med svarta rosetter vid nagelroten.


Som ett barn på julafton




Efter en trevlig dansuppvisning cyklade jag hem till mitt lika förväntansfull som ett litet barn. Guess what? Jag hade massa fina nageldekorationer som väntade på mig. När jag kom hem hann jag bara käka lite sen har jag varit igång från ungefär 20.00 till 00.30 och detta bara med att måla och dekorera. Allt ligger fortfarande på golvet (läs: en miljon nagellack, dekorationer, diamanter, pärlor, tops, rengöring, bomull, tidningar, papper, glitter, penslar..). Jag kan aldrig få nog heller. Jag kommer förmodligen gå och lägga mig med dessa svarta naglarna, men imorgon är sannolikheten stor att jag målat nytt. Måste hitta det ultimata och det gör man ju inte varje dag...



Oh la la! Hittade min gamla mobil. Min heta, coola och ROSA mobil. Ja, den var fin men batteritiden var det sämsta i världen. Inte för att iPhonen klarar sig så länge den heller, men den har ju något högre standard. By the way, har ett nytt fint skal till min pimpade älskling. Ni ska få se den snart ;)

Örongodis


 

Me loves music ♥ Vill bara tipsa alla om världens bästa musik, enligt mig själv då förstås - Mew. Jag tar aldrig bort Mew från min musiklista, mp3, iPhone. Dom är heliga för mig. Musiken har rullat ständigt i mina hörlurar sedan jag var 16 år. Helt klockrent musikaliska!

Rutigt




Kryssat. Här är mina naglar jag gjorde för ett tag sedan. Rosa tippar med fina olika tjocka kryssningar i off white. Det rosa nagellacket är riktigt Barbie-rosa, men det syns inte riktigt på bilden. Jättefin färg i alla fall! Det är ett lack från Maybelline och det vita är från märket OPI. Så nu vet alla det.

Just nu sitter jag framför laptopen med en rykande kopp kaffe. Svart. Hade ingen mjölk här nu, så det får gå. Näpp, nu ska jag kila vidare.

PEACE OUT

Skydda lockarna

L'ORÉAL Studio Line, HotCurl. För flera år sedan införskaffade jag mig den här värmeskyddande produkten som håller lockarna på plats. På den tiden lockade jag inte håret så ofta så jag visste ju inte skillnaden på hur dom brukade hålla. Sen slutade jag locka håret och slängde den tillslut eftersom den bara låg och skräpade. De senaste typ två åren lockar jag mitt hår var och varannan dag och nu i veckan vaknade jag upp i min irritation om hur ofta lockarna egentligen bara gled ur håret efter några timmar. Och jag säger Herre vilken skillnad. Nu håller dom verkligen hela dagen och mer därtill. Rekommenderas. Kan köpas på det flesta ställen där hårprodukter finns. På t.ex KICKS/Åhléns ca 75kr.


Felklädd på en Konstfackfest




Metro har ibland lite musiktips. Ofta har det blivit så att jag bläddrar förbi för hur mycket av musiken har egentligen fallit mig i smaken? Dock för några år sedan kom jag på en liten rolig idé att jag skulle läsa recensionerna och välja ut någon intressant som jag skulle åka hem och lyssna på. Jag har gjort det några gånger - rivit ut namnet på gruppen eller skivan och lagt i plånboken. Det mesta har fått passera, men jag hittade t.ex Fever Ray från en metro-artikel för ett par år sedan och finns nu som en egen playlist på min Spotify. Även idag ramlade jag över en intressant människa och kunde inte låta bli att kolla upp vem det var. Ola Joyce med skivan "Happily suppressed". Låt mig säga att jag sitter och njuter av skön musik, ärlig röst, bra text och tanke. Om jag inte läst artikeln om hans liv med allt från klostervistelse, psyket till ett liv som gatumusikant så hade jag nog inte fastnat på samma sätt. Jag gillar känslor i musiken och att det finns tanke bakom. Får se om jag sparar någon låt på min Spotify sen eller inte.

Guardian angel




Fina vingar. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag gillar vingar! Här är en liten konstruktion jag gjorde härom kvällen. Det fick bli en rätt tjock ängel, men det får vara så tills jag hittar en lämpligare pärla.

Svampbob Fyrkant


Frågan är om det inte gått för långt när man kan måla självaste Svampbob...
...för hand med en liten pensel på en liten lösnagel?
(Jag vet att bilden är i sämsta laget, men ville verkligen visa mitt gula konstverk haha)


Metro goes fashion


Metro Mode. Jag gillar't. Det var så soligt, varmt och härligt igår och så kommer detta våriga modeinslaget när man bläddrar lite i den obligatoriska tidningen i kollektivtrafiken. I princip allt föll mig i smaken och skulle vara kul att uppdatera garderoben med midjekorta t-shirten med knyt. Det är något jag inte har hemma, än så länge ;)


I sommar är det Peace and Love som gäller. Biljetterna har blivit bokade idag eller så blir dom det imorgon. Amanda Bergs modeinspiration påminde mig lite om somrig festivalklädsel, i alla fall för min del. Mja, inte klackskorna då men mycket annat. Nice nice.


Avslutningsvis måste jag säga att Amanda Berg är riktigt grym. Har läst hennes blogg i några år nu. Tror närmasre bestämt att jag började läsa den när hon var 18. Hmm, tre år då. Inte dåligt, det inte. Låt mig säga att jag är en trogen läsare så jag blev väldigt glad när hon började med lite inslag i Metro!


Hade inte jag tänkt lägga mig tidigt idag..?


My friend Moviestar and me

Denna soliga onsdag har min bästa vän Anna och jag varit på filminspelning. Det utspelade sig på en bar här i stan och man skulle dansa och se ut att ha roligt. "Skönt att inte stå själv och dansa", sa vi och helt plötsligt ropar en i filmteamet på Anna (Anna är ju med i branchen så dom kan hennes namn). Hon skulle nu få vara med och hjälpa huvudkaraktärerna i scenen. Inget konstigt, Anna är bäst och jag hade också valt henne :) Väl inne på plats ställde jag mig bland alla andra längst bak och kände mig lite fånig som dansade helt för mig själv när alla andra hade någon dom kände i alla fall. Inte illa pinkat så drog en i filmteamet fram mig och ställde mig bland dom längre fram. Nu skulle jag få vara den som gick runt och pratade med folket och vara "tipsy". Inte för att det kommer synas så mycket, men lite kul ändå.

BTW, I'm also in relationship with my friend Paint.


iPhone-penna





Istället för fingertips kan jag nu använda min iPhone med en speciell iPhone-penna. Lite kul, jag gillar ju sånt här. Det passar ju väldigt bra när jag använder ett skal som täcker kanterna ganska mycket. Då blir det nämligen svårt att komma åt bokstäver och dyl på sidorna. Men nu andvänder jag den bara för det är roligt.



Ett stycke nytt armband




Nytt material i min smyckestillverkning. Tycker ringar är så himla fint och äntligen fick jag tag i dom. Ibland när jag bara vill testa materialet så får det ofta bara stå mitt namn eftersom jag är så ivrig att testa. På baksidan står även mitt födelsedatum. Införskaffade även lite nya kedjor. Är riktigt nöjd med denna bastanta länken som passar så bra till toggellåset. Fint fint!

Min uppdatering har ju inte varit den bästa, kan jag inte påstå. Det har varit slipning på gång av min boendeyta så jag har fått knö in allt jag äger i en liten vrå. Soffa, säng, bord, stolar, kläder, garderob och ett klädställ. Knappt att jag själv får plats. Idag ska jag väl försöka få tummen ur och få gjort lite. Shingiling!


RSS 2.0