Likt iskristaller




Det var på tiden att fixa nagarna hos min nagelterapur igen. Tänkte att det skulle bli det vanliga, men icke. Hon har hur många glitterburkar som helst i olika former, men hon hade aldrig testat denna typen av glitter. Det är liksom inte glitterkorn, utan mer bitar eller glitterspån ungefär. Blev hur snyggt som helst. Det ser nästan ut som iskristaller och det får olika färger i olika ljus. Jag blev supernöjd.

Nu ska jag göra nya naglar

img_1216 (MMS)

Mega-dags för nya naglar. Nu är dom slitna, spruckna och superlånga.


Sagolikt



Bild från Hallbergs Guld katalogen

Så himla fint. Smyckena är från Lotta Djossou där dom gör dessa handgjorda smyckena i deras ateljéer i Frankrike och Sverige. Det som jag tycker gör dom ännu mer speciella är att man kan öppna dom små konstverken. Jag hade inte tackat nej till ett sådant här halsband. Och ännu fler härligheter finns det. Kolla på deras hemsida www.lottadjossou.se så kan ni se fler.

Easy Sunday


Tangentbord ur funktion! Tänk vilket hinder det varit för mig under dessa 24 timmar.

Det började med att jag skulle kolla det senaste på Facebook efter frukosten (frukost 12.30?). Det gick väl an till en början, men när jag väl började skriva blev bokstäverna en blandning av både siffror, kommatecknen, och diverse små och stora bokstäver. Facebookstatusar och foton har inte kunnat kommenterats, utan bara funnits möjlighet att trycka på "gilla"-knappen. Allt har i princip sköts från iPhone och bloggen har därmed blivit utan uppdatering.

Denna söndagen har annars tillbringats med att jag har youtube'at hela eftermiddagen. Haha! Lite jobbigt med tanke på att jag fick klippa ut bokstäver och klistra in i sök-fältet för att sedan kunna klicka mig vidare på andra videoklipp. Efter några timmars apati framför datorskärmen tog jag mig en riktig powernap i fem minuter. Vaknade som en ny människa och gårdagens bravader var nu ett minne blott. Min ena storebror kom och hämtade upp mig och åkte hem till honom. Han hjälpte mig beställa massa skoj från eBay, sen kollade vi Family Guy och drack the.

Just nu sitter jag i halvblött hår klockan fem på morgonen. Börjar känna mig ganska trött nu. Lyckas ofta komma på att duscha allför sent. Eller ja, jag gör allt för sent. Nu är det lika ljust ute som det brukar vara en molnig eftermiddag mitt på sommaren. Så, GODNATT

Min pimpade iPhone



Jag har antagligen en av de mest finaste iPhones i landet. Diamonds and pearls - me like

The fabulous life of giraffe





Cut cut cut




Newly cut. Ja, så var saxen framme denna veckan också. Tänk vad mycket nya kläder man fick helt plötsligt. Nu har jag någon slags "mellanlängd" på jeansshortsen. När det blir lite varmare kanske jag klipper dom lite kortare. Who knows?



Sidenband, rosett, fluffiga fjädrar









Jeansklipp






Bort med långa jeansben och fira vårens återkomst med ett klipp. Dra fram de gamla jeansen som du ändå aldrig använder och gör dom istället kandidater som dina favoritshorts. Fick massor av jeans av min bror Tobbe innan han åkte till Japan. Han visste att jag gillar att klippa i gamla shorts och saxen har varit framme x antal gånger sedan han åkte.




Fotlyx


Fotlyx på hög nivå. En ljus pastellrosa bas, ett stilfullt rutmönster och en rad rosa diamanter som bryter kontrastet mellan svarta tippar och rutor. Nu är det dockdags för att lackera om mina toenails så bomull och nagelborttagning har inte legat på latsidan. Vet inte vad jag ska hitta på denna gången. Jag älskar ju mina leopardnaglar, men tycker om att pröva nya grejer. Gah, vad ska jag göra? Annars kanske jag ska satsa på någon rolig vårfärg (typ någon glossig rosa) med lite vita snirkliga blommor, hmm...

Åh, jag har så himla många idéer i huvudet just nu. Jag vill köpa mängder av smyckesgrejer till alla mina föreställningar. Herregud, vad jag känner mig otålig. Vill göra allt nu! Ha alla tillbehör framför mig och bara skapa hela natten! Ska göra ett halsband till mamma också (är jag inte himla gullig?), men vill att hon ska älska det och då måste det vara perfekt. Hon kan kanske få halsbandet och bestämma själv vad det ska stå, än att jag bestämmer text. Visst, kanske man kan tycka att det är ett större pluss på personlighetsfaktorn om jag bestämmer själv, men då finns risken att det inte känns helt klockrent för henne. Jag vill ju ändå att hon ska ha på sig det ofta.

Well, well. Jag trodde jag skulle lägga mig tidigt denna natt, men icke. Varför är jag så dålig på att lägga mig innan klockan är tre på natten? Hur svårt kan det vara?

GOD NATT



Photoshop disaster


Haha! Min bror visade massor av photoshop-missar för mig förra veckan. Herregud, vad jag skrattade.
Vart är hennes haka?



Om man byter flingor till Honey Crunch så får man en vit mage, eller nåt?

"..take it off and keep it off."



Vart tog killens huvud vägen? HAHA! Vad roligt man kan ha det, eller är det jag som är lättroad?

 

Vad gör man i brist på åskådare? Trodde dom ingen skulle märka att det är samma människor i publiken?

 


Idag har jag träffat en kändis


Okej, kändis och kändis. Känd från teve i alla fall. Fullt upp hela dagen. Kom precis hem från en Royal Canin-kurs. Handlade bland annat om hud- och hudproblem och deras nya foder, speciellt framtaget för känsliga hundar. Begreppet känsliga hundar är välsdigt stort, men fodret passar till hundar med t ex hudproblem, kräsna, hundar som äter för lite, hundar med allergier, hundar som inte tål animaliskt protein OCH om man vill ge sin hund ett vegetariskt alternativ som är lika bra som det vanliga fodret.

Trots att jag själv är vegetarian och i framtiden vill skaffa en hund så har jag inte haft svårt att besluta mig för att hunden skulle äta ett foder med kött i början av innehållsdeklarationen. I alla herrans år har det varit tal om att det är så viktigt med rikligt med kött i hundens mat och olika fodersfabrikat gör reklam på hur mycket kött som finns i produkterna. Så gör Royal Canin revolt. Det måste inte vara kött - vegetabiliskt protein är minst lika bra. Men nog om detta. Om det finns någon som är intresserad så kan man läsa mer om det på deras hemsida.
(http://royalcanin.se/hund/hundrelaterade-artiklar/maste-det-vara-kott/)

Fick träffa hundcoachen själv, Fredrik Steen. Han är grym! Allt han säger är så logiskt. Ni som inte vet vem han är så är han i alla fall en hundcoach, kort och gott. Den svenska Dog Whisperer kan man säga. Hans program brukade gå på tv4+, men han skriver böcker, släppt ut dvd och bloggar också.



Prickigt



Kvällens naglar - dots dots dots
.
Jag har väl haft samma naglar i typ två veckor snart? Dom håller så himla bra så man behöver nästan aldrig göra om dom, känns det som. Denna gången målade jag svarta tippar med vita prickar. På ringfringrarna målade jag en ljust pastellrosa rosett och så satte jag en rosa diamant på.

Igår var jag som sagt über-trött och somnade vid klockan 19 och vaknade en bit efter 21 - lördag. Den eventuella utgången blev alltså bye bye. Jag har inte varit helt i form denna veckan, haft huvudvärk till och från. Gick och lade mig tidigare än vanligt och sov i 12 timmar(!!!) till. Snacka om att denna dagen gått fort sen. Träffade Siri idag på en fika, lika trevligt som alltid. Sen åkte jag hem till familjen för vi skulle ha lite middag och grilla. Efter denna tillställning bestämde jag mig för att fixa mina naglar.

Världen bästa lillebror har fått internet nu så äntligen har man fått höra från honom ifrån Japan. Han verkar ha det bra där tillsammans med sin flickvän. Jag vill också göra någonting. Flytta eller resa utomlands, jobba eller utbilda mig. Vette tusan, men en förändring. Vart är jag om ett år? (Nu spillde jag på mina byxor, bara så alla vet...)




Vaniljthe




Ute blåser det. Det är kallt och jag är trött. Har precis avnjutit en kopp vaniljthe med pudrad kanel och lite mjölk till. Har ingen ork just nu riktigt och vill bara lägga mig och sova. Rummet är stökigt av massa kläder, väskor, skor och massvis av verktyg till mina smycken. Jag som alltd varit så noggrann med ett städat rum innan, vad har hänt dessa veckorna? Pang poff sa det bara. Ont i ryggen och för lite sömn. Sängen ligger obäddad och den vill liksom bädda ner mig igen. Täcket vill fortsätta krama om mig efter morgonens frånvaro. Jag kan se det framför mig hur kuddarna fluffar till sig själva och hur jag sjunker ner i djupsömn. Gah, vad trött jag blev. Tupplur för mig, godnatt för ett tag.

Necklace as a gift




BONNE CHANCE
VOUS ALLEZ NOUS MANQUER

Ett stilrent halsband som jag tillverkade igår i ljust patenterad silver. Min syster Sofia och hennes jobbarkompisar gav bort det till en som skulle sluta på jobbet. Gillar den här modellen. Ena taggen hänger ner lite under den andra. Hoppas hon blev nöjd. Texten är på franska, varför är det så att det mesta låter finare på ett annat språk?


Who wears short-shorts



Jag kände att det var dags. Årets första shorts-dag var här. Strosa runt med ballerina och vårparkas i solen. Köpte shortsen förra året egentligen, men Gina Tricot har tydligen fått in dom igen. Väldigt speciel kvalité på dom. Känns nästan som mocka. Den obligatoriska rosetten uteblir inte heller. Snyggt att matcha den mörka cappuccino-färgen med benvitt eller någon typ av gammelrosa. Ut i solen nu, alla som kan. PEACE AND LOVE


Dragkedjor




Många glänsande rader dragkedjor, supersnygg modell, ett tacksamt val av textil, perfekt skuren, härligt innefoder. Man kan dra igen dragkedjorna på hur många olika sätt som helst. Riktigt coolt. En arbetad jacka, kan man säga.





Mid-season


Härlig dag idag. Hunnit med ovanligt mycket smågrejer, men städat har jag ännu inte hunnit dock. Vaknade utvilad vid 10.40 och tog det allmänt lugnt. Tog en dusch i poolrummet och sjöng så det ekade delay mellan kakelväggarna. Låter alltid mycket finare i duschen. Efter detta skulle jag välja kläder och då kom jag över min söndriga topp igen. Så tog tummen ur och kopplade i symaskinen och fixade hålet. När jag skulle ta på mig en annan topp som jag valde ut, självklart skulle den OCKSÅ gå sönder. Men nu orkade jag nte koppla in den igen, så fick ta på mig annat. Sen gjorde jag ett halsband, lämnade kattmat till en kompis, tog en cykeltur, ringde runt till alla H&M efter ett par skor, åkte till stan... I ALLA FALL. Mötte upp Siri i stan och så tog vi en kaffe på ett fick vid Vasa. Den tjejen har bott i London alldeles för länge och det är så gött att ha henne hemma igen. (Läs: Dare leave again!) Eftersom jag tycker att Siri är så snygg så lägger jag upp bild på henne. Glöm inte att kolla hennes blogg också.


http://sirimolin.se/


New jackets


Shopping shopping shopping.
Love it! Har kommit på att jackor är min nya grej. Vårjackor behöver ju inte vara så dyra och då kan man ju byta ofta. En vinterjacka kan dessvärre kosta mycket mer så man kanske inte köper hur många som helst. Men en vårjack kan ju kosta lika mycket som en tröja eller en topp. Istället för en tröja använder jag oftare en vårjacka. Man kan göra om en hel outfit med en jacka. Samma sak gäller skor - man kan ha ballerina, high heels, sneakers och helheten på outfiten blir helt annorlunda. Jag har under två månader kammat ihop fem stycken vårjackor. Nu tror man att jag är galen, men icke. Enligt mig var detta riktiga kap. Jag har alltså fått fem jackor för nästan samma lapp som min vinterjacka.
» Jacka, från H&M

 

 

Okej, jag erkänner. Jag har blivit skadad av Gossip Girl. Kollade alla tre säsonger på inom loppet av knappt tre veckor. Vad kan jag säga till mitt försvar? Det är så jäkla bra, man blir beroende. Denna jackan införskaffade jag mig igår. En liknande jacka såg jag att Blair i serien hade på sig och jag fastnade för den. Tyckte den var jättesnygg. Vilken tur för mig då att jag hittade denna jackan. Nu hittade jag inte den bilden jag trodde jag skulle hitta när hon har den på sig, men det hela är i alla fall lite Blair-inspirerat.



Osminskat tidningsomslag


http://halsa.msn.se/5377/image/1

Här får man faktiskt ta och ge Jessica Simpson en applåd. Hon ställer upp på att publicera, hör och häpna, osminkade och oretuscherade bilder i ett skönhetsmagasin. Riktigt fin är hon också. Tidningen är Marie Claire och handlar om allt mellan mode, hälska, skönhet, hår, livsstil, kändisar, relationer, karriär... You name it! Den grundades i Frankrike, men idag finns den i upplagor i väldigt många andra länder. Dock inte i Sverige, men man kan alltid kolla in deras hemsida.


www.marieclaire.com

I Love Shoes





Idag ville jag bara ha ett par enkla men ändå lite fina skor på mig. Jag kollade i min garderob, men inget föll mig i smaken. Dystert tryckte jag i fötterna i ett par svarta tygskor med vanlig snörning. Rosetten på skorna gjordes någon gång förra året och lite slitna är dom faktiskt. Vad händer? Jo, jag hittar ett par svarta skor idag för en billig peng på H&M. Underbart! Visst var dom lite små-tråkiga (men tusen gånger bättre än de über-tråkiga jag hade på mig) och min gräns på hur tråkigt det får vara var nådd. Så fort jag såg dom bestämde jag mig för att OM jag nu skulle gilla dom efter att ha testat dom DÅ skulle jag göra om dom. Dra loss snöret, sprätta upp sömmen som fick fransarna att ligga platt och sedan sätta i ett sidenband och göra en fin rosett. Skorna lockade, jag skapade förhoppningar, testade dom, bestämde mig, valde den perfekta skon bland alla storlek 40 som fanns, ställde mig i kön och hoppades på att jag skulle ha sidenband i den bredden jag ville ha hemma.

♥ ♥ ♥


Snygga kändismamman



Bild: posh24.se 19 mars 2010

Sedan Nichole Richie blev känd ifrån Simple Life med Paris Hilton har jag alltid tyckt om henne. Nu när hon är mamma och allt så har hon ändå kvar sin stil - stilen jag alltid gillat. Hon ser aldrig sunkig ut trots att hon är osminkad och bär trasiga jeansshorts. Denna människan bär allt med stil. Synd att hon inte har det blonda svallet kvar. Jag var ett stor fan. Blont är ju alltid blont liksom.


Från en kändis till en annan - Lady Gaga. Hon är väl för skön. Hon har ju lite wierd outfits, men hon reser i alla fall med stil. Helt ärligt så har hon helt vridna kläder men det är just det som gör henne unik.

Bild: posh24.se 13 april 2010

Vaniljdoftande nagelbandsolja





Dagliga vården för mina fingertoppar - nagelbandsolja.

Jag har själv ofta torra, hårda, trasiga och allmänt förstörda nagelband. Mest på vintern, men eftersom jag använder starka medel  (och inte alltid har på mig handskar) på jobbet och tvättar händerna väldigt mycket slits både nagelbanden, fingrarna och naglarna. Så jag försöker att olja in problemområdena med en nagelolja. Det blir mycket bättre!

Vanlig olja gör huden mjuk för tillfället, men molekylerna i en vanlig olja, som t.ex olivolja eller barnolja, är för stora för att kunna trängas ner och ge någon verkan på nageln. En nagelbandsolja är anpassad till just naglar och är lite tunnare. Nageln blir mjuk och nagelbanden sitter inte som fastklistrade på nageln, så man kan liksom massera den i fin form. Man penslar bara på lite olja vid varje nagelmåne (=roten vid nageln) och masserar in. Jag som ofta är torr på tummen och pekfingret duttar bara på lite extra där. Detta gör jag så gott som varje kväll när mina fingrar inte håller måttet. Och då vaknar jag upp med återfuktande händer istället :)

Jag har köpt just denna oljan hos min nagelteraput, men man kan hitta massor av olika märken på oljor på KICKS, Åhléns och liknande butiker. Kostar från ca 50kr och uppåt.



Bye vintern, hello våren


Idag har det varit helt underbart fint väder. Varmt är det också. Trots att jag varit ute i fina vädret sedan jag vaknade får jag lite dåligt samvete att jag sitter inne just nu. För att bättra på samvetet har jag öppnat min balkongsdörr så jag får höra det härliga ljudet av gräsklippare och diverse trädgårdsarbete som omfattar sågning.

Om drygt en timma ska jag pallra mig in till stan för att möta upp en färdig-jobbad Mikaela och Anna. Vi får se vad vi hittar på, men vad kan gå i deras sällskap och detta vädret? Inget.



Jag tog bilden förra året. Den påminner mig lite om förorten på något sätt eller framsida av en dokumentärfilm. Haha, fantasi. Men den är rätt härlig på något sätt och jag gillar fokuset. Känns lite som vädret idag, fast träden just nu äger ännu inga blad. Men det kommer.

Naglar jag gjort




Nyårsnaglar. Kvällen innan nyårsafton var jag och Mikaela hemma hos Anna och fixade naglarna. Jag hade bunkrat upp med alla nagelgrejer jag ägde, dvs tre lådor med grejer. Mikaela bestämmde sig tillslut för svarta naglar och fick ett fint blommönster som växer sig ut på kanterna. Varje blomma fick en mellanstor diamant och så satte jag några små tunna silverflingor längs mönstret. Varje ringfinger fick fyra diamanter som slingrade sig ned från nagelns början. Riktigt fina.



Anna ville ha rosa tippar på sina naglar till sin lilla svarta. På varje nagel fick hon en stor diamant centrerat i silverflingorna längs med den rosa tippkanten. Varje ringfinger fick en fransk lilja, vilket passar min Paris-älskande Anna. På liljan satte jag också två silverflingor på.

Det är sällan bilder är rättvisa. Ni skulle sett dom live - sjukt snygga! Vi satt uppe till 01.30 eller nåt. Sen åkte jag och Mikaela hem. Dom somnade, jag satt uppe till typ 5 på morgonen med mina egna naglar. Haha! Man var allt lite mör, men jag är ju en nattmänniska.

Peace


Ännu ett armband i min lilla smyckestillverkning. Bilden är inte
den bästa, men man ser ju symbolen i alla fall. Det är flätat
mockaband med klolås, ett fint arbetat peacemärke och en tag
med mitt namn på i svart text.

Solen skiner över Göteborg. Ska pallra mig in till stan sedan
tänkte jag. Då får jag åtminstone lite sol på mig. Nu ska jag
skära upp lite grönsaker till djuren.

PEACE AND LOVE




Ovanligt

 

 

Mina piercingar. Jag har fått en nykomling i familjen. Och det är den som sitter i mitten av örat, närmast hårfästet. Den kallar rook. Den andra högst upp på örat gjorde jag när jag gick i femman. Oj oj oj vad jag fick tjata. Tänka sig att den har fått vara kvar så länge. Tröttnar aldrig på den helt enkelt. Näpp, nu ska jag iväg ut i fina vädret. Ha det så bra :)

 


Volang




Benvit tunn kofta som införskaffades idag. Det var himla bra för jag har en liknande som är stickad, men den är lite för tjock att ha nu. Så man kan säga att jag blev lycklig när jag hittade denna. Den fanns i en korallfärgad också. Blev lite sugen på den också faktiskt. Snyggt nu till våren och sommaren.


Stilrent och enkelt

 

 

SARA ELIZABET. Enkelt, rent och snyggt i ljust silver. Jag gillar't. Hade gjort ett likadant för ett litet tag sen, men det fick jag inte behålla länge. Min kompis skulle egentligen låna det och sen sa hon att hon ville ha ett likadant. Trodde att hon ville ha sitt egna namn, men icke. Hon ville ha mitt namn. Visst är det lite sött?

 


Blommigt

 

» Finns på DinSko     

Söta blommiga tygskor. Dessa skönheter ramlade jag över idag. Gräddvita med generöst blommönster. Superfina.


Grisen utan spar

 



Visst är han söt? Men dessvärre alltid tom...
Köpte grisen för kanske två år sedan på Indiska.
Jag vill minnas att jag hade lite småslantar i den
till en början. Dock var det nog så att jag behövde
mina sparslantar någon gång (till cola?) och på så
vis gapar han nu tom. Och lika tom har han varit
i två år. Borde inviga honom på nytt igen och
lägga in alla mynt när plånboken blir för tung.
Like that's gonna happend!





Ja, vi får väl se hur det blir med det...



It's all about the cover


I min nagellackssamling finner man alla möjliga färger och väldigt många olika märken. Innan jag skaffade förstärkning på mina naglar (förstärkning=samma material som salongerna bygger på lösnaglar, fast mina har hon bara lagt på min egna nagel) flagnade nagellacket av hur snabbt som helst. Dels för att jag tvättar händerna mycket och använder starka rengöringsmedel på jobbet. Efter två dagar var naglarna fula. Och vem orkar fixa naglarna varje dag? Utan nagellack gick nageln gärna sönder eller delade sig. Dilema, vad gör man?



Men så en dag så fann jag MEGA SHINE från märket Sally Hansen på Åhléns. Jag blev såld. Från att innan kanske slängt på vilket random genomskinligt nagellack som helst till detta - det var som natt och dag. Efter bara någon minut hade Sally Hansen lacket torkat och jämnat ut hela nagelytan. Flera dagar höll det sig fint, trots vad jag utsätter fingrarna för. Efter en lång tids användande och ett x antal förpackningar senare  ville jag utmana ödet och testa DIAMOND SHINE som var både base- och topcoat. Minns inte riktigt om det var någon skillnad, men jag har varit nöjd med deras lack.
Det trejde lacket på bilden är ett topcoat från min brors japanska flickvän. I Japan är naglar en hel värld. Det finns hur mycket som helst! Vilket också märks på lacket - ser ut som gelnaglar, håller vecka efter vecka, tappar aldrig sin glans, torkar på en minut. You name it! ♥
Sally Hansen topcoat ca 100 kronor




H&M-nagellack har ju aldrig suttit kvar länge på mina naglar. Fnasar bort redan dagen efter på mig. Väldigt synd eftersom H&M alltid är först ut med senaste färgerna och inte blir man direkt rånad till deras generande priser på 30-40 kronor lacket. (Kommer låta som en försäljare...) Men nu kan jag ha vilken färg från vilket märke jag vill, för det sitter så himla bra med rätt överlack!

Winterfly




Vinternaglar. Gjorde dom i januari någongång tror jag. Inte så pjåkigt, faktiskt.

Handmade



Nya armbanden

My own style. En ouppdaterad bild av mina armband som jag gjorde i januari någongång. Satt och kollade igenom lite bilder på bland annat smycken jag gjort. Då hittade jag en bild på mina första armband på en bild som är knappt ett år gammal. Lite kul. Trots att jag gillar det svarta armbandet jag gjorde för 1,5 år sedan så måste jag ändå säga att detta nya är finare. 



And here is the past/the start


Gamla armbanden

Hudfärgat och botanik


Det är nog min favoritfärg just nu på naglar - den hudfärgade åt det rosa hållet. Blev så glad när jag hittade färgen. Den är helt perfekt. Men jag var lite dum och väntade lite för länge med att ta på överlack så dom har redan blivit lite slitna. Aj aj, inte bra. Får göra om dom ikväll, om jag orkar.

Så än så länge får dessa bilderna duga, kankse uppdaterar senare.







 

(Klicka för större bild)

 


But I see you




Otroligt fin låt. Jag ryser.

Classy

 

Vad är detta?

 

 

Ägg med silver. När jag fyllde år i februari fick jag så himla fina äggkoppar av min storasyster Sofia. Helt perfekta. Så fina detaljer och en fin diamantknopp på toppen. Hon tänkte på mig när hon såg dom och tänkte att dom skulle passa mig - and she's so right. Detta måste väl ändå vara dom finaste äggkopparna som finns?

 

 


I fell in love, again


Igår hade jag en riktigt bra dag. Den efterlängtade solen var framme på självaste påskafton. Jag älskar sol. Den får mig att må minst 50% bättre. Har dock inga säkra källor på att det stämmer, men ni förstår. Jobbade igår, sen åkte jag till stan för att jag täntke hitta en väska, men icke. Jag kom däremot inte hem tomhänt.  Självklart hittade jag hur mycket som helst som jag ville ha, men som mamma lärde mig som liten "man kan inte få allt man vill ha". True. Den här sockersöta pärlan fick jag med mig hem i alla fall. →

Glad påsk föressten. Vi hade en liten påskmiddag hemma. Min syster Sofia och hennes Niclas samt min bror Tomas kom över. Man kände att det var någon som fattades. Hoppas Tobbe har det bra i Japan. Undra om dom firar påsk där?
När vi åt efterrätt ringde mobilen. Det var Mikaela. Kvällen blev ännu bättre. Jag och Anna var hemma klockan 6 på morgonen och somnade. Det säger väl allt om en lyckad kväll.

» Topp från VILA




Fler naglar ur arkivet


God förmiddag!


Jag hittade en hel del naglar jag gjorde för säkert två år sedan. Övning ger färdighet. Måste verkligen fixa mina naglar idag. Dom känns så tråkiga utan nagellack.

Bilderna är inte rättvisa med verkligheten, men dom får duga.









Handmålat ur arkivet



Förr satte jag fast lösnaglar själv och då oftast helt genomskinliga naglar som jag sedan målade lite som jag ville. Det blev dock väldigt många överblivna storlekar, eftersom det fanns från storlek 0-9 så sömnlösa nätter fick flöda i bland annat nagelmålning. Det är väldigt kul när man kommer igång. Det är så pilligt, men man blir hyperfokuserad och det existerar inget annat än nageln och penseln. Sort of.


Här är en variant där man inte låter lacken torka.
Först målar man ett lager i den färg man vill ha, och låt torka en liten stund. Nästa lager ska INTE torka.
Sen målade jag ett tunnt streck vitt, ett tunnt svart och ett tunnt vitt igen. Självklart kan man göra hur många streck man vill och i vilka färger man vill, men det måste gå fort så lacket inte blir segt.
Sedan drar man med en tunn pensel tvärs över strecken. Snyggast är om man inte drar åt samma håll, utan varannat.
Låt torka och voliá!






Shoes and diamonds

Jag känner mig ofta rätt tråkig med vanliga tygskor. Men dessa tygskor var speciella. Den perfekta kombinationen mellan gnistrande diamanter och tygsko fick mig att falla. Tån är inte rund, som på de flesta vanliga tygskor, utan är istället lite mer utmärkande. Och ryggen på skon har heller inte glömts bort - den har diamanter den med. Precis så jag vill ha det.


» Skor, H&M

RSS 2.0